onsdag 25 maj 2011

Jo men rakhyveln är liksom en del av min kropp, helt naturligt

Alltså dör på att Gilette tycker att "det är en del av den naturliga uppväxtprocessen" för tjejer att börja raka sig på kroppen. På vilket sätt är det en del av den naturliga uppväxtprocessen att greppa en pastellfärgad hyvel, "speciellt framtagen för kvinnliga kurvor" och hyvla bort fjunen på benen? Det sköna tipset finns på Gilette Venus webbsida, som en försäkran till oroliga mammor som tycker att dottern är för ung för att raka sig (hela sajten är iofs en outsinlig källa av unkna formuleringar): http://gillettevenus.se/sv_SE/tips_and_faqs/moms_needtoknow/index.jsp.

Det finns en hel del som är en del av den naturliga uppväxtprocessen. Tjejer får mens, ett steg närmare vuxenhet. Man får hår lite här och där, ett steg till. En Gilette Venus materialiserar sig i ens hand dagen man fyller 13, ännu ett steg. Eller, näe?

Jo visst, jag fattar att de vill sälja sin produkt. Men var ärliga då, säg som det är: på grund av de ideal som finns i vårt samhälle så anses kvinnligt kroppshår oattraktivt. Om du vill följa idealet så har vi produkten för dig, varsågod. Typ så. Försök inte få det till att bortrakande av kroppshår är en naturlig del av att växa upp till kvinna för det är det inte.

/Jessica

3 kommentarer:

 1. testar nya kommentarsfunktionen

  SvaraRadera
 2. För några år sedan kom en reklam som upplyste mig om att en bra rakhyvel med hudnära rakning utan irriterad hud var varje kvinnas rättighet. Uppenbarligen har jag varken vuxit upp eller fått mina rättigheter.

  SvaraRadera
 3. Jomen så är det, tror tom. att det är specificerat i FNs deklaration om mänskliga rättigheter. En rakhyvel till varje kvinna! Hur skulle det annars se ut.

  /Jessica

  SvaraRadera

Blogg listad på Bloggtoppen.se