måndag 18 april 2011

undran.

Jag undrar vem kvinnor pratar med i telefon när de berättar hur deras barn ska tas om hand. För jag passerar relativt ofta kvinnor som säger in i en mobiltelefon hur en värme vällingflaskan i mikron, var ungens cykelhjälm ligger och att dagis ska åka på utflykt följande dag så att galonisarna måste med. Jag hoppas, men har en föraning om att det är förgäves, att det inte är barnets pappa som ställer frågorna på andra sidan luren. Någon som vet?

Susanna

6 kommentarer:

 1. jag tänker att det är en farfar eller mormor eller nåt! jag hoppas också att det inte är någon pappslusk.

  SvaraRadera
 2. En farfar eller likanande är helt okej. Problemet är att jag har ett antal exempel i minnet där jag vet med all säkerhet att det är ett pappaslusk som står handfallen inför sin unges vardagsbestyr

  Susanna

  SvaraRadera
 3. Själv var jag på föräldramöte på dagis i förra veckan, ett möte som drog över på tiden en halvtimme - varav oroliga pappor började ringa till dagiset för att de inte visste hur de skulle natta ungarna! Katastrof.

  SvaraRadera
 4. Verkligen katastrof! Det kanske är dags att införa allmän vårdplikt nu när millitären satsar på överdådiga reklamer och karriärsmöjligheter

  Susanna

  SvaraRadera
 5. och därmed utgick du från att alla mammor är straighta!

  SvaraRadera
 6. Nja det vet jag inte riktigt. Jag utgår snarare från att om någon på andra sidan luren inte vet hur den ska ta hand om sitt barn kan det inte vara en till mamma utan en mer eller mindre involverad pappa (vi har ju tyvärr inte kommit så långt i tekniken att vi inte behöver spermier alls) eftersom kvinnor har mer koll än så. Det är således bara att välja, radikalfeminist eller heteronormativ?

  SvaraRadera

Blogg listad på Bloggtoppen.se