onsdag 30 mars 2011

Att äta folk.

Jaha. I dagens DN sågas Lust&Last-utställningen för att vara patriarkal och sprängfull av den manliga blicken. Jag tvivlar inte för ett ögonblick om att jag skulle hålla med om detta om jag gick och såg den, efter att ha läst deras debattartikel. Himla trist. I synnerhet eftersom en så creddig institution som Nationalmuseum borde veta bättre. Faktiskt!

Kanske kommer jag att se den ändå, något ger det ju alltid att stå och glo på tavlor eller dylikt i några timmar.

I dagens DN stod det dock om en annan utställning som verkade helt amazing! Tyvärr är denna i Paris, så det är ju inte lika enkelt som att åka till Kungsträdgården. Temat för utställningen är kannibalism, denna fantastiska företeelse. Passar som hand i handske in i dagens underhållnings faiblesse för vampyrism och lykantropi. Jag är ju själv ingen kött-som-mat-ivrare men skulle gärna, av rent sadistiska skäl, käka upp en och annan djurätare för att de ska få smaka på sin egen medicin. Eller nä. Det är ju fortfarande äckligt. Men kanske hänga upp en arm eller njure som trofé på väggen?

Oavsett om folk käkar varandra för att hämnas, ta över deras krafter eller för att hylla denne så tycker jag att det också passar bra in i hela recycling-tänket. Det är ju inte alls speciellt bra att bränna upp lik, kyrkogårdarna har ju snart ingen plats längre, så varför inte konsumera? Kan säljas precis som köttfärs eller biff. Priset sätts beroende på hur hälsosamt personen levt. En raw foodare skulle bli den nya lyxiga östermalmsdelikatessen. En gammal baba sonic-ölare som jag själv skulle däremot bli grismat. Däremot skulle nog många vara förtjusta i att gå på coctailpartyt där små bitar av min utsökta hjärna serverades som tilltugg.... Eller nej förresten. Min hjärna kommer nog att bli the main attraction på julbordet!

Hur vill ni själva serveras?

3 kommentarer:

  1. Jag vill serveras till mina katter! :D

    SvaraRadera
  2. LOL! Jag frågade min mamma en gång om hon var rädd för att dö hemma och ligga där så länge att katterna började svälta och till slut åt upp henne. Hon sa något i stil med: "Nej, det skulle ju vara bra om jag kunde vara till nytta."

    SvaraRadera
  3. Ja men precis! Man vill ju ge tillbaks lite till dem.

    SvaraRadera

Blogg listad på Bloggtoppen.se